Monday, November 1, 2010

oppskriften til fredagskaken

Takk for mange komplimenter til kaken. Jeg skrev opp oppskriften for de som vil prøve selv:

Du trenger for bunnen: 300g mel, 200 g smør, 100 g fin sukker, 1 eggeplomme, litt sitronsaft, men bedre skall av en sitron, ca. 30 g strøbrød, 2 ts vaniljesukker og salt.

Lag deigen idet du blander alt sammen. La den hvile i kjøleskapet for 3-4 timer. Så ruler du den ut til størrelsen av en rundt form og legger den inn som bunn. Strø strøbrød over bunnen.

Legg bunnen ut med fersken og pass på at de er ikke for våte ellers blir kaken altfor bløt.

For kremen: 500 g kesam, 250g seterømme, 3 eggeplommer, 6 eggehviter, 165 g fin sukker, skal av en sitron eller sitronsaft, 40 g pulver for å lage vanilliepudding, 2 ts vanilliesukker, litt salt og 250 ml melk.

Pisk eggehviter med halv parten av sukker til en stiv masse. Blant resten av inngrediensene og bland den stive massen forsiktig inn. Hel alt over bunnen.

Sett kaken inn i en 200 grad varm oven i 10 min. Ta den ut og løs kaken forsiktig med en kniv fra kanten. Deretter setter du den inn igjen og skru ned varmen til 170 grader. La den være sånn i 50-60 min.

Silke

No comments:

Post a Comment